ماسون‌هایی ایرانی را بشناسید / شرح شکل‌گیری فراماسونری در ایران
نظام نوین اسلامی
جهان زیر سایه ی اسلام
فراماسونری

در مانیفست ماسونی، بر مبنای اصلی تغییر ناپذیر و قدیمی به جز موارد انگشت‌شماری (خانم تاچر) زنان حق عضویت نداشتند. شعار سه کلمه‌ای آن‌ها (آزادی، برابری، برادری) بوده ولی اشاره به نوآوری در حضور زنان در سابقه تشکیلات لژهای فراماسونری فرانسه شده که نمایشگر تفاوت اساس و اداره این سازمان با دیگر لژها بوده است.

 

تیتر «ضامن دوستی» مبنای حضور فراماسونرهایی است که هنگام مسافرت یا مأموریت به کشورهای دیگر، از سوی لژ خود، به لژ دیگر معرفی و به عنوان نماینده یا ضامن دوستی میان دو لژ تعیین و منصوب می‌شدند.

 

عنوان بعدی کتاب مربوط به سالنامه گرانداوریان و لژ بیداری ایران است و نشان می‌دهد که شکل‌گیری لژهای فراماسونری در هر کشوری با موافقت حکومت آن کشور صورت می‌پذیرد و جلسات و اعضای آن شناخته شده هستند و جمعیت سری نیست بلکه اسرار و رموزی دارد که برای غیر اعضا فاش نمی‌شود.

 

لژ بیداری ایران نیز می‌باید هر ساله فهرستی از اعضا و صورت‌های مختلف مربوط را منتشر می‌ساخت که عنوانِ «فصل‌نامه» را داشته که اثری از آن نیست و حتی نام اثر در سالنامه گراند اوریان نیز به دلیل بحران‌ها و اغتشاشات پیش آمده در ایران از جمله انحلال مجلس، گنجانده نشده و با وقوع جنگ جهانی اول نیز فعالیت لژ در ایران ملغی شده است.

 

آخرین بخش کتاب نیز مربوط به آغاز و پایان کار لژ و تأثیر جنگ جهانی اول در آن است که تأکید و تصریحی بر گفته‌های اسناد در جلدهای قبلی کتاب، در باب موضوع است. لژهای تابع شرق اعظم فرانسه که در کشورهایی چون لبنان و مصر و عثمانی نیز فعال بودند، به دلیل انگیزه‌ اصلی مداخله در امور سیاسی و اجتماعی، با شروع جنگ و حمله آلمان به فرانسه تعطیل شدند، علیرغم این که شعار اصلی خود را برقراری آزادی، برابری و برادری جهانی می‌دانستند، در این جا دست از وظیفه شستند و حتی در ایران اعضای آن سعی در رخنه آشکار به دستگاه حکومت داشته و شاهان قاجار نیز بدین سبب از فعالیت آن‌ها در وحشت بودند.

 

کتاب «تاریخ آغازین فراماسونری در ایران» در پایان نمونه امضای اعضای و منابع و مأخذ و فهرست اعلام را نیز در بر دارد. این را هم باید گفت که برخی از اسناد لژ بیداری ایران در تسخیر خانه میرزا محمدعلی خان فروغی که فرزندش مهندس محسن فروغی از آن‌ها نگهداری می‌کرد، به دست آمده است.

 

در مجموع، محور اصلی بحث‌های کتاب در پی آن است که نشان دهد موضوع فراماسونری و دلبستگی این تشکیلات به استعمار غرب، ویژه انگلستان تا دهه ۱۳۲۰ و ورود آمریکا و سلطه ایالات متحده و تغییر در روند حرکت ماسونی موضوع پیچیده و مرموزی است که عده‌ای را به حدس و گمان، جمعی را به انکار و دسته‌ای را به تحقیق واداشته است. در ماهیت استعماری و کارنامه‌ اعضای «لژها» و عضو رهبران آن شک و تردیدی نیست و فعالیت منظم این تشکیلات از آغاز رسمی توسط میرزا ملکم خان تا سقوط رژیم پهلوی که مهندس جعفر شریف امامی به عنوان استاد اعظم در مدیریت سیاسی و مقامات تأثیرگذار حضور داشته، وجود دارد.

 

در این دوران عمدتاً نخست وزیران، وزیران، وکلای مجلس، سناتورها و… همه در چارچوب استعماری حرکت و یا مجری فرامین لژ بودند. اگرچه اسناد اصلی لژها توسط ماسون‌ها نابود شد و حتی سیستم امنیتی اطلاعاتی رژیم پهلوی (ساواک) حق ورود به تشکیلات را نداشته اما کارنامه رهبران و برجستگان آن در طی یکصدوپنجاه سال می‌تواند گویای ماهیت، اهداف، رسالت، کارنامه فراماسونری در ایران باشد. این مجموعه در طی یکصدوپنجاه سال که از تاریخ فراماسونری در ایران می‌گذرد می‌تواند گویای ماهیت، اهداف، رسالت کارنامه فراماسونری در ایران باشد.

 

  • نویسنده: علی الله سلیمی

میزبان مارکت

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: جمعه 15 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط سید محمد علمداری
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 149
بازدید کل : 4650
تعداد مطالب : 105
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1